Köpeğinizle Yapacağınız Araba Yolculuğu İçin 5 İpucu

Yayınlanma Tarihi: 24.02.2020

1.Köpeğinize Mikroçip Taktırın

Yolculuk sırasında kaybolması durumunda köpeğiniz bilmediği uzak bir çevrede olduğu için eve dönüş yolunu büyük ihtimalle bulamayacaktır. Amerikan Köpek Sağlığı Vakfının verilerine göre yolculuk yapmasalar bile her üç köpekten biri yaşamı boyunca en az bir kez kaybolmaktadır. Mikroçip böyle bir durumda evcil hayvanınıza tekrar kavuşma olasılığınızı artırır. Belediye barınakları ve veteriner klinikler hayvanınızdaki mikroçipi tarayarak size ulaşabilirler.

Ayrıca uluslararası yapılan yolculuklarda köpeğinizin mikroçip taşıması zorunluluktur.

Mikroçipler hakkında daha detaylı bilgi için Mikroçip Nedir? Köpeğime Neden Mikroçip Taktırmalıyım? yazımıza göz atabilirsiniz.

2. Aracınız İçin Emniyet Kemeri Aparatı Alın

Emniyet kemeri bağlantı aparatı

Aracınızdaki emniyet kemerlerinin köpeğiniz için bir koruyuculuğu yoktur. Bir kazaya karışırsanız, köpeğiniz ciddi şekilde yaralanabilir. Bunun yanında sabitlenmemiş bir evcil hayvan sizin için de tehlike oluşturur.

Köpeğinizi yerinde tutacak bir emniyet kemeri bağlantısı alarak yolculuğunuzu daha güvenli hale getirin. Bu bağlantı parçalarının en güvenlileri köpeğinizin göğsünün etrafına sarılır ve arabanızın emniyet kemerine takılır. Bunun yanında aldığınız bağlantının köpeğinizin boyuna uygun olduğundan ve üzerine tam olarak oturduğundan emin olun. Böylece herhangi bir çarpışma sırasında kayıp kendilerini yaralamazlar.

Köpek kafesini arabanızın emniyet kemerine bağlayan kayışlar da satın alabilirsiniz. Bu şekilde, bir kaza geçirseniz dahi, köpeğiniz sabit olarak kafesinin içinde kalacaktır.

Köpeğinizi aracınıza sabitleyerek kapıyı açtığınızda arabadan aniden atlamasına da engel olursunuz.

Emniyet kemeri bağlantısı

3. Köpeğinizi Araba Yolculuğuna Hazırlayın

Bir çok köpek arabaya binmeyi sevmez. Bazılarını araba tutabilir veya arabayı veteriner kliniğine gitmekle ilişkilendirdikleri için endişeli olabilirler.

Yolculuğunuzdan en az bir ay kadar önce, evcil hayvanınıza arabaya binmenin her zaman kötü bir şey olacağı anlamına gelmediğini öğretmeye başlayın.

Köpeğinizin alışık olduğu ve sevdiği parklara arabayla kısa yolculuklar yapmak tüylü arkadaşınıza arabayı sevdiği park ve aktiviteler ile ilişkilendirmeyi çabucak öğretecektir.

Köpeğiniz arabaya binmeye alıştıkça, daha uzak mesafelerde sevdiği yerlere giderek bu olumlu duyguyu pekiştirebilirsiniz.

Seyahatinizden önce arabayı olumlu deneyimlerle ilişkilendirmek, tatiliniz sırasında evcil hayvanınız için daha az endişe yaratacaktır.

Eğer bunların hiçbiri işe yaramazsa, veteriner hekiminizle görüşün. Veteriner hekiminiz köpeğinizin ihtiyacı olduğunu düşünürse araba tutması veya anksiyete karşıtı ilaçlar reçete edebilir.

4. Yanınıza Almanız Gerekenler

Yolculuğa hazırlanırken neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu kestirmek her zaman kolay olmayabilir. Bazı yolculuklar ekstra kıyafet gerektirirken bazılarında yanınıza havlu ve can yeleği almanız gerekebilir. Bunun yanında nereye yolculuk yapıyor olursanız olun, her zaman yanınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler vardır.

  • Yiyecek, Atıştırmalıklar ve Su

  • Oyuncaklar, Battaniyeler ve Yataklar

  • İlaçlar

  • Uygun Giysiler

  • İyi Bir Gezdirme ve  Boyun Tasması

Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi için Araba Yolculuğunda Yanınıza Almanız Gerekenler yazımıza göz atabilirsiniz.

**5. Evcil Hayvanınız İçin Eğlenceli Aktiviteler Planlayın**

Köpeğinizi evde yalnız kalmasın diye yanınızda götürmek yerine onu da tatil planlarınıza dahil etmenin bir yolunu bulun. Evcil hayvanınızın da katılabileceği etkinlikler planlarken köpek dostu işletmeleri araştırmanızı öneririz. Köpeğinizle seyahatinizde yapabileceğiniz etkinliklerden bazıları;

  • Farklı parkları gezin,
  • Yeni yürüyüş parkurları keşfedin,
  • Hayvan dostu restoranlarda yemek yiyin ve onun da sosyalleşmesine imkan tanıyın,
  • Hava güzelse kumsalda gezin.

İyi Eğlenceler!

Doğru planlama ile siz ve köpeğiniz harika bir yolculuk geçirebilirsiniz. Sadece evcil hayvanınızın konforunu, güvenliğini ve eğlencesini de düşündüğünüzden emin olun. Ve arkadaşlarınızla paylaşmak için bol bol fotoğraf çekin!

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz

Yeni içeriklere en önce ulaşmak için bültenimize abone olun