Araba Yolculuğunda Yanınıza Almanız Gerekenler

Yayınlanma Tarihi: 24.02.2020

Sahiplenirken tüm sorumluluğunu da kabul ettiğimiz dostumuzla uzun bir yola birlikte çıkarken bazı konulara dikkat etmeliyiz. Köpeğinizle Yapacağınız Araba Yolculuğu İçin 5 İpucu yazımızda bu konu ilgili gerekli bilgileri bulacaksınız.

Bu bölümde araba ile yolculuk sırasında dostunuzu daha rahat etmesi için yanınızda olması gerekenlerden bahsedeceğim.

Birbirimizle muhabbet ettiğimiz, en sevdiğimiz müzikleri dinlediğimiz veya yolculuk boyunca çeşitli oyunlar oynadığımız halde yolculuk bizim için bile çok sıkıcı olabilir. Evcil hayvanların uzun araba yolculuklarında dikkatlerini dağıtmaları için böyle seçenekleri yoktur. Bu nedenle bazı temel konuları aklınızda bulundurmalısınız:

  • Yiyecek, Atıştırmalıklar ve Su

Köpeğinizin alışık olduğu mamayı yanınızda götürmek en iyisidir, böylece midelerini rahatsız etmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Yanınıza alacağınız ödül mamalarında da aynı stratejiyi kullanın. Ödül mamaları seyahat ederken evcil hayvanınızın dikkatini dağıtarak ona sıkıntısını unutturabilir. Burada dikkat edilecek nokta köpeğinizin daha önce deneyip sevdiği bir atıştırmalığı yanınızda bulundurmaktır. İyi davranışlarını ödüllendirmek ve strese girmelerini önlemek için atıştırmalıkları az miktarda verebilirsiniz.

Mama taşıma kabı

Buna benzer bir kap ile hem mama taşıyabilir hem de mama ve su kabı olarak kullanabilirsiniz.

Ayrıca köpeğiniz için su almayı unutmayın. Evcil hayvanınızın gerektiğinde ferahlatıcı bir içeceği olması için suyu soğutucuda saklayın.

  • Oyuncaklar, Battaniyeler ve Yataklar

Bu kişisel eşyalar, evcil hayvanlarınızın kendilerini güvende ve rahat hissetmelerine yardımcı olabilir. Eminiz en çok hangisini sevdiğini zaten biliyorsunuz:) Tüylü arkadaşınız sıkıldığında veya strese girdiğinde ona en sevdiği oyuncağını verebilirsiniz.

Koltuk koruma örtüsü

Koltuk koruma örtüleri aracınızın koltuklarını temiz tutmanıza yardımcı olabilir

  • İlaçlar

Köpeğinizin düzenli kullandığı bir ilaç var mı?  Yanınıza aldığınızdan emin olmak için tekrar kontrol edin.

  • Uygun Giysiler

Yaşadığınız iklimden daha soğuk bir yeri ziyaret etmeyi planlıyorsanız, evcil hayvanınız (özellikle küçük bir ırksa) ani sıcaklık değişimine ayak uyduramayıp hasta olabilir. Onu sıcak tutmak için birkaç kıyafet almayı unutmayın. Tatil sırasında yüzmeye gitme ihtimaliniz varsa onun için ayrı bir havlu ve can yeleği alabilirsiniz.

Köpek can yeleği Köpek kıyafeti

  • İyi Bir Gezdirme ve  Boyun Tasması

Bilmediğiniz yerlere gideceğiniz için sağlam olduğundan emin olduğunuz bir gezdirme ve boyun tasması, özellikle etrafta başka evcil hayvanlar olan molalarınızda çok işinize yarar.

Özellikle trafiğin olduğu yerlerde mola vereceğinizi düşünürsek üzerinde yansıtıcı şeritler bulunan bir tasma almak veya evcil hayvanınızın tasmasına LED ışıkları eklemek düşünülebilir.

Işıklı Tasma

Işıklı bir tasma köpeğinizin fark edilmesini kolaylaştırır

Tüm bu bahsettiğim ihtiyaçlarınızı DBM Türkiye web sitesinden seçebilir ve kliniğimiz aracılığıyla temin edebilirsiniz.

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz

Yeni içeriklere en önce ulaşmak için bültenimize abone olun